66
Υλικά
- αλεύρι 1 κιλ
- αλάτι 1 κγ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- ελαιόλαδο 0.5 ποτ
- κρεμμύδια 8 τμχ
- ζάχαρη 1 κγ
- μανιτάρια φρέσκα 0.5 κιλ
- πιπέρι καγιέν 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- αλάτι 1 κγ
- δυόσμος 1 κσ
Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για τα ζυμάρια, όπως καταλάβατε… έτσι η πρώτη συνταγή για το Νοέμβριο, θα είναι τι άλλο… πίτα!!! Η μανιταρόπιτα αυτή κατάγεται από τη Καστοριά! Θεωρείται μακεδονίτικη συνταγή και φτιάχνετε στη δυτική Μακεδονία! Στη πίτα, χρησιμοποιούνται τα καλογεράκια (ή πορτσίνι), τα οποία υπάρχουν στην περιοχή και εξάγονται από εκεί σε όλο τον κόσμο! Στην οικογένεια τα φτιάχνουμε με ντόπια μανιτάρια μιας και έχουμε τη τύχη να μας τα προμηθεύουν οι θείοι μου, που τα μαζεύουν οι ίδιοι από το δάσος της περιοχής!!! Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε!!! ...
Διάβασε τη συνταγή στο olivesandolive.blogspot.com