228
Υλικά
- ντομάτα 6 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- τοματοπελτές 2 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- κανέλα 1 τμχ
- κάρυ 0.5 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.33 κγ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
Η ονομασία με ταλαιπώρησε,γιατί πώς τη λες αυτη τη σάλτσα,που δεν αίναι απλά άλλη μια ντοματένια....τελικά βρήκα μια δική μου,αφού οι μυρωδιές της μου θυμίζουν Μεσόγειο,που φτάνουν όμως και στα πιο Ανατολικά της... Γίνεται με φρέσκιες ντομάτες,ολόγλυκες,κατακόκκινες, ζουμερές.... Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή γι'αυτή τη σάλτσα, από το καλοκαίρι,όλη η πεμπτουσία του καλοκαιριού σε μια ντοματένια, κατακόκκινη, σάλτσα με την πρώτη ύλη στο απόγειο της δόξας της...
Το πορτοκάλι υπερ-τονίζει τη μοναδικότητα,τα μπαχαρικά εξισορροπούν τη γεύση...
Το πορτοκάλι υπερ-τονίζει τη μοναδικότητα,τα μπαχαρικά εξισορροπούν τη γεύση...
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com