74
Υλικά
- ξινόχοντρος 300 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 2 τμχ
- ζωμός λαχανικών 500 γρ
- κρέας 500 γρ
- πατάτες 3 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- πάπρικα 1 κγ
- μπούκοβο 0.25 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- γραβιέρα 30 κσ
- ελαιόλαδο -
Η καταγωγή μου είναι από Κρήτη και η γιαγιά μου ήταν εκείνη που με μύησε στη τέχνη της μαγειρικής. Για καλή μου τύχη ήταν από τις μαγείρισσες που αγαπούν τόσο το παραδοσιακό όσο και το καινούργιο, το μοντέρνο. Ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούν παραδοσιακά στην Κρήτη είναι ο ξινόχοντρος. Με έκανε να αγαπήσω πολύ τα φρέσκα υλικά και τα παραδοσιακά, αυτά που παράγει ο κάθε τόπος. Όταν τα υλικά είναι φρέσκα και αγνά το φαγητό έχει μία άλλη ποιότητα, μία αυθεντική γεύση. Μου μετέφερε όλες αυτές τις σκέψεις και μου έμαθε να μη φοβάμαι τη δοκιμή...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagesannas.gr