59
Υλικά
- αμύγδαλα 150 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- κλημεντίνες 6 τμχ
- μανταρίνι 6 τμχ
- σαφράν 5 τμχ
- αυγά 6 τμχ
- καλαμποκάλευρο 150 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- κλημεντίνες 3 τμχ
- μανταρίνι 3 τμχ
Για την ιστορία της βασιλόπιτας έχω γράψει εδώ πριν χρόνια.Το έθιμο απαιτεί ένα παρασκεύασμα γλυκό κυρίως, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, διακοσμημένο ή όχι, το οποίο κόβεται με την εμφάνιση του νέου χρόνου ή κατά τη διάρκεια του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού.Συναντάμε λοιπόν βασιλόπιτες σε μορφή κέικ ή τσουρεκιού εμπλουτισμένες με διάφορα αρωματικά ή όχι.Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παλιότερο άρθρο μου σε πολλά μέρη η βασιλόπιτα δεν ήταν γλυκιά αλλά μια αρμυρή πίτα εμπλουτισμένη με διάφορους συμβολισμούς.Η μητέρα μου έφτιαχνε μια χορτόπιτα, η φίλη μου η Αλεξάνδρα, που μας έφτιαξε τους κουραμπ
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr