73
Υλικά
- αλάτι 0.75 κγ
- ζάχαρη 1 κσ
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- κονιάκ 2 κσ
- λικέρ 2 κσ
- κανέλα -
- γαρύφαλλο -
- ζάχαρη άχνη -
- μήλα 2 τμχ
- κορν φλάουρ 1 κσ
- κονιάκ 2 κσ
- λικέρ 2 κσ
- βούτυρο 3 κσ
- αλάτι 0.25 κγ
- κανέλα 0.75 κσ
Τα ωραιότερα μηλοπιτάκια που έχω φάει ποτέ. Εκείνο που με εξέπληξε είναι η τραγανή ζύμη σαν σφολιάτα. Που σίγουρα θα τη δοκιμάσω και σε αλμυρή εκδοχή. Είναι είδος σφολιάτας που θέλει μεν το χρόνο της αλλά δεν χρειάζεται να γίνουν τα διπλώματα της κλασσικής σφολιάτας. Υλικά 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 κ.γλ.αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη 250 γραμ. αγελαδινό βούτυρο...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr