232
Υλικά
- αλεύρι 325 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη 3 κσ
- βούτυρο 225 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- γιαούρτι 750 γρ
- βούτυρο 150 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- κρόκοι 5 τμχ
- καλαμποκάλευρο 60 γρ
- ασπράδι 5 τμχ
- χυμός λεμονιού 90 ml
- ξανθές σταφίδες 80 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 1 κιλ
Το Kasekuchen θα το καταφέρω, το quark που θα βρω. Για όσους έχουν δοκιμάσει Kasekuchen καταλαβαίνουν ότι χωρίς quark, το Kasekuchen δεν υφίσταται, είναι απλώς ακόμα ένα cheesecake. Για να συνενοούμαστε, το quark είναι ένα γερμανικό φρέσκο τυρί, όπως το philadelphia, με μία ιδιαίτερη λίγο όξινη γεύση και το Kasekuchen είναι το γνωστό γερμανικό cheesecake. To quark δεν υπάρχει στην Ελλάδα ή τουλάχιστον εγώ δεν το βρήκα πουθενά. Και εδώ ξεκινά η Kasekuchen Οδύσσειά μου. Φυσικά αποφάσισα να φτιάξω quark. Δοκίμασα 3 διαφορετικούς τρόπους παρασκευής και με διαφορετικά υλικά κάθε φορά (διαφορετ
Διάβασε τη συνταγή στο mookiesbaker.blogspot.gr