287
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες 6 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 750 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- ντομάτα 500 γρ
- ζωμός 1 φλ
- μαντζουράνα 2 κγ
- μπαχάρι 5 κόκκοι
- κανέλα 0.33 κγ
- πάπρικα γλυκιά 0.5 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- ελαιόλαδο -
- κεφαλογραβιέρα 0.5 φλ
- ζάχαρη 1 κγ
- χοντρό αλάτι -
- αλάτι -
- γάλα φρέσκο 600 ml
- βούτυρο 60 γρ
- βούτυρο 60 γρ
- αλεύρι 60 γρ
- μοσχοκάρυδο -
- αλάτι 2 πρέζα/ες
Ειναι αδιανοητο να περασει το καλοκαιρι χωρις να απολαυσουμε εναν ωραιο μουσακα! Ειναι μπελαλιδικος, με την ζεστη το να τηγανιζεις μελιτζανες δεν ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσες να σκεφτεις για να περασεις την ωρα σου, τις θερμιδες του τις αποσιωπουμε διακριτικα, αλλα ειναι πεντανοστιμος και αυτο διαγραφει ολα τα προηγουμενα... Περισυ, αναρτησα οποιαδηποτε αλλη εκδοχη μουσακα ( με πατατα-μελιτζανα, μονο με πατατες και την ιταλικη παρμιτζιανα ), εκτος απο την παραδοσιακη, οποτε νομιζω οτι ειναι ωρα να επανορθωσω! Ο μουσακας, προερχεται απο την ανατολιτικη κουζινα, οπου συνανταται σε διαφορες παραλλαγες. ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com