90
Υλικά
- χωριάτικο φύλλο 1 συσκ
- μπακαλιάρος παστός 600 γρ
- ρύζι καρολίνα 100 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- πράσα 1 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- μαϊντανός 1 ματσ.
- άνηθος 1 ματσ.
- τοματοπελτές 1 κγ
- μαντζουράνα 1 κγ
- ελαιόλαδο 50 ml
Όλα τα Επτάνησα έχουν τουλάχιστον μια τοπική συνταγή με μπακαλιάρο. Η αγάπη τους γι΄ αυτό το μοναδικό ψάρι δεν κρύβεται! Έτσι, την 25η Μάρτη, στα τραπέζια που θα στρωθούν θα υπάρχει: στη Ζάκυνθο ο μπακαλιάρος σκορδοστούμπι, στη Λευκάδα ο πικάντικος γιαχνί και στην Κέρκυρα το μπιάνκο ή μπουρδέτο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr