96
Υλικά
- βούτυρο 1 κσ
- κουβερτούρα 100 γρ
- στιγμιαίος καφές 1 κγ
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- καφές 1 κγ
- κουβερτούρα 250 γρ
- ζάχαρη 175 γρ
- βούτυρο 150 γρ
- κρόκοι 6 τμχ
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- κουβερτούρα 100 γρ
- αμύγδαλα -
Την ιδέα την είχα αλλά για να καταφέρω να την εφαρμόσω έψαξα το αγαπημένο μου βιβλίο με σοκολατένια γλυκά του Canadian living και με διάφορους συνδυασμούς και δικές μου αλχημείες βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Βέβαια η ιδέα που είχα, στην πράξη δεν ήταν το ίδιο πράγμα.....τέλος πάντων τα κατάφερα! Τώρα αυτό κέικ δεν το λες, αλλά ψήσιμο είχε οπότε είμαι μέσα στο θέμα ;) Το γλυκό παγώνει πολύ ωραία και τρώγεται και σαν ωραιότατο semifreddo αν το έχουμε στην κατάψυξη και το αφήσουμε να μισοξεπαγώσει. Στην πραγματικότητα, με τέτοια ζέστη και εμείς έτσι προτιμήσαμε να το κάνουμε! Μπορεί κάποιος φυσικά για πιο εύκολα, να φτιάξει μια ωραία βάση με σοκολατένια μπισκότα και βούτυρο και να βάλει από πάνω αυτές τις δυο πολύ νόστιμες κρέμες....
Διάβασε τη συνταγή στο cookandfeed.blogspot.com