131
Παραδοσιακό, σχεδόν ξεχασμένο φαγητό από την κρητική κουζίνα! Τα μπίζα είναι ένα όσπριο ξεχασμένο ακόμη κι εδώ στην Κρήτη που παλιότερα το καλλιεργούσαν και το κατανάλωναν συστηματικά. Δεν ξέρω αν μπορείτε να το βρείτε εύκολα στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά θεωρώ υποχρέωσή μου να καταγράψω τη συνταγή αφού τόσο η πρώτη ύλη όσο και ο τρόπος μαγειρέματος εντάσσονται σ’ αυτό που λέμε «παραδοσιακή κρητική κουζίνα και διατροφή».
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com