116
Υλικά
- καλαμποκάλευρο 1 κιλ
- ελαιόλαδο 250 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- σταφίδες μαύρες 130 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 230 γρ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- μαγειρική σόδα 8 γρ
- κονιάκ 60 γρ
- νερό 750 γρ
- ζάχαρη 400 γρ
- νερό 300 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- πορτοκάλια 0.5 τμχ
Η συνταγή που έφτιαξα σήμερα, είναι πολύ ιδιαίτερη. Αφενός γιατί είναι γλυκό, που δε φτιάχνω συχνά, πολύ απλά γιατί είμαι του αλμυρού! Όμως είναι ιδιαίτερη και για δύο ακόμα λόγους. Πρώτον, πρόκειται για ένα γλυκό ασυνήθιστο, καθώς πλέον δεν το φτιάχνει σχεδόν κανείς. Κι όμως, στην Κατοχή, η μπομπότα έσωσε πολύ κόσμο από την πείνα, καθώς στην αρχική της μορφή ήταν ένα απλό καλαμποκόψωμο, που το έφτιαχναν με τα περισσεύματα του καλαμποκάλευρου που δεν έδιναν στα ζώα, καθώς σταρένιο αλεύρι δεν υπήρχε. Δεύτερον, τη συνταγή για τη γλυκιά μπομπότα που έφτιαξα τη βρήκα εντελώς τυχαία σε ένα χειρόγρ
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com