160
μεγαλειώδες πιάτο είναι το ταπεινό μπριάμ. Εύκολο, πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό, δεν έχει τη φήμη του γαλλικού ratatouille, αν και την αξίζει. Όλο το καλοκαιρινό μποστάνι μπαίνει στο ταψί για να εμφανιστεί μετά μεταμορφωμένο σε αρωματικό λουκούμι και σε αντίθεση με το αδερφάκι του το τουρλού, που είναι βελούδινο, το μπριάμ έχει καλό συνδιασμό μαλακού, τραγανού από το φούρνο. Αν το δώσετε δε και στο φούρνο της γειτονιάς, η νοστιμιά πολλαπλασιάζεται!
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu