52
Υλικά
- φαρίνα 200 γρ
- νιφάδες βρώμης 125 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κσ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- άνθος αλατιού 1 πρέζα/ες
- κανέλα 0.5 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.125 κγ
- αυγά 2 τμχ
- ξανθές σταφίδες 70 γρ
- μέλι 200 γρ
- καστανή ζάχαρη 80 γρ
- καλαμποκέλαιο 80 γρ
- ελαιόλαδο 60 γρ
- αχλάδι 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 125 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- μέλι 20 γρ
- κανέλα 0.125 κγ
Τον τελευταίο καιρό όταν μου ζητούν να τους φτιάξω κέικ, προτιμώ να φτιάχνω μαφινάκια. Τα βρίσκω πιο εύκολα και πιο βολικά. Ψήνονται πιο γρήγορα από ένα μεγάλο κέικ. Τυλιγμένα μέσα σε διαφανή μεμβράνη ή κλεισμένα μέσα σε ένα κουτάκι, μπορούν να μας ακολουθήσουν παντού. Και έτοιμο το κολατσιό μας! Επειδή έχω μπει στην διαδικασία να χάσω μερικά κιλά, είπα να τα κάνω λίγο πιο "υγιεινά". Ετσι έβαλα μέλι και καστανή ζάχαρη, αντί της κλασσικής, λευκής ζάχαρης. ...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com