127
Υλικά
- οβριές 1 μάτσο/α
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- πατάτες 3 τμχ
- μάραθος 2 κσ
- ντοματάκια 8 τμχ
- τοματοπελτές 1 κσ
Οι Οβριές (βρυωνιές ή αβρωνιές ή tammus comunis) είναι πολυετή, αναρριχώμενα φυτά που ομοιάζουν με τον κισσό.
Από το Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο συλλέγονται οι τρυφεροί βλαστοί τους που έχουν χρώμα πράσινο ή ανοιχτό καφέ και ομοιάζουν με αυτούς των άγριων σπαραγγιών αλλά είναι λεπτότεροι.
Είναι αρκετά πικρές και καλό είναι να μην τις δοκιμάζουμε ωμές, διότι θεωρούνται ελαφρώς τοξικές. Στο μαγείρεμα αυτή η ιδιότητά τους προφανώς εξαλείφεται. Γίνονται εξαιρετική ομελέτα (εδώ) αλλά και κοκκινιστές.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com