64
Υλικά
- κρέμα μασκαρπόνε 250 γρ
- ξύσμα λεμονιού 1 κσ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- χυμός λεμονιού 0.25 φλ
- κορν φλάουρ 2.5 κσ
- βούτυρο 2 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- κουρκουμάς 1 πρέζα/ες
- ασπράδι 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- βανίλια 1 τμχ
Αυτό το γλυκό είναι μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε ένταση. Η κρέμα λεμονιού είναι η βάση του. Σπιτική, ελαφριά, χωρίς αυγά. Ενώνεται με κρέμα μασκαρπόνε και αποκτά τη βελούδινη γεύση μιας μους. Αν φυλάξετε τα ποτηράκια στην κατάψυξη, μοιάζει με παγωτό. αρέσει πολύ το σερβίρισμα σε ποτήρια μικρά, των 100ml, γιατί πραγματικά δεν χρειάζεται να φάμε μεγάλη ποσότητα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr