116
Υλικά
- αλεύρι μαλακό 450 γρ
- προζύμι 400 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- γάλα 50 ml
- κρόκοι 3 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 100 γρ
- αλάτι 1 κγ
- εσπεριδοειδή 100 γρ
- σταφίδες 50 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
Το penattone είναι ένα είδος γλυκού ψωμιού με καταγωγή από το Μιλάνο της Ιταλίας. Έχει σχήμα τρούλου με ύψος 12-15 εκατοστά και παρασκευάζεται σε στρογγυλή φόρμα ή σε φόρμα πολυγωνική. Περιέχει ζαχαρωμένα φρούτα και σταφίδες ή και σοκολάτα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr