74
Υλικά
- αυγά 3 τμχ
- γάλα φρέσκο 250 ml
- γιαούρτι αγελαδινό 200 γρ
- φύλλο κρούστας 5 φύλλα
- ελαιόλαδο 100 ml
- ανθότυρο 100 γρ
- κεφαλογραβιέρα 300 γρ
- τυρί φέτα 250 γρ
- ζαμπόν 300 γρ
- δυόσμος 3 κσ
- πιπέρι -
Μου αρέσουν πάρα πολύ όλες οι πίτες, αλμυρές και γλυκές, γιατί στο σπίτι μας τις συνηθίζαμε πολύ. Χρησιμοποιούσαμε μόνο σπιτικό φύλλο που ενσωματώνεται τέλεια με τη γέμιση μιας τυρόπιτας, αντέχει και δεν διαλύεται στις χορτόπιτες. Το φύλλο κρούστας ήταν μόνο για γλυκά ταψιού και θεωρείτο ακατάλληλο για πίτες!Κι όμως η συγκεκριμένη πίτα έγινε με φύλλο κρούστας, το οποίο δεν ξεράθηκε αλλά αφομοιώθηκε πλήρως από τα υπόλοιπα υλικά και έδωσε ένα αφράτο και λαχταριστό αποτέλεσμα! Ζεστή ήταν φανταστική!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com