117
Ξεχασμένη συνταγή με παράξενο όνομα! Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το όνομα οφείλεται στην λιτότητά του πιάτου που παραπέμπει σε αυστηρή νηστεία, αλλά στο κρητικό εδεσματολόγιο υπάρχει και φαγητό «παπά Μανόλης» ,που δεν έχει καμιά σχέση με τούτο εδώ, ούτε με νηστεία. Ο «παπά Μανόλης» φτιάχνεται με κρέας. Μαγειρεύουμε βέβαια χόρτα γιαχνί με πατάτες, με ψάρι, με χοχλιούς, αλλά όχι τέτοιου είδους χόρτα. Εκείνα είναι τα λεγόμενα γιαχνερά. Τα χόρτα που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά σ’ αυτή τη συνταγή ήταν λαψανίδες, δηλαδή χόρτα που βράζουμε συνήθως.
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com