by admin

Παρασκευή πηκτίνης μήλου

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Πρώτα να μιλήσουμε για την πηκτίνη τι είναι και που μας είναι χρήσιμη στην κουζίνα μας.Η πηκτίνη είναι ένας πολυσακχαρίτης και συναντάται στις φλούδες των φρούτων και στα κουκούτσια τους. Είναι ο βασικός παράγοντας που βοηθάει στο πήξιμο των μαρμελάδων σε συνεργασία με τη ζάχαρη αλλά και κάποιου όξινου παράγοντα που συνήθως είναι το λεμόνι.Τα φρούτα χωρίζονται σε ομάδες χαμηλής, μέτριας και υψηλής περιεκτικότητας σε πηκτίνη.Ενδεικτικά αναφέρω αυτά  με την μικρότερη περιεκτικότητα είναι τα κεράσια, οι φράουλες, τα πεπόνια, τα καρπούζια, τα αχλάδια και τα ροδάκινα. 
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr
Κατηγορία: Γλυκά με φρούτα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.asproylas.gr