226
Υλικά
- φαρίνα 380 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 190 γρ
- ελαιόλαδο 55 γρ
- αμαρέτο 3 κσ
- κονιάκ 3 κσ
- στέβια 20 γρ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- κανέλα 0.5 κγ
- μαρμελάδα φράουλα 270 γρ
- μαρμελάδα βατόμουρο 270 γρ
...Αυτή τη φορά η πρόταση είναι για την κλασική πάστα φλώρα, αλλά χωρίς όλες τις περιττές θερμίδες...Στη συγκεκριμένη συνταγή η ζύμη που προκύπτει γίνεται αφράτη-μαλακή και όχι τραγανή όπως ξέρουμε σε μπισκοτο-τάρτες και αυτό συμβαίνει διότι η ζάχαρη είναι που κάνει τραγανή τις ζύμες...Παράλληλα σε όλα τα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, οπότε όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι απλά και η τάρτα μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και εύκολα...Τη φτιάχνετε ένα απόγευμα Παρασκευής και την έχετε για όλο το Σαββατοκύριακο ή αντίστοιχα τη φτιάχνετε Κυριακή απόγευμα και αρχίζετε την εβδομάδα με ένα κομμάτι πάστα φλώρα χωρίς τύψεις...
Διάβασε τη συνταγή στο santie-athina.blogspot.com