42
Υλικά
- φύλλο κρούστας 4 φύλλα
- ελαιόλαδο 3 κσ
- μακαρόνια 300 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- βούτυρο 2 κσ
- καρότο 1 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντοματάκια 1 κουτί
- τοματοπελτές 1 κγ
- μαϊντανός 3 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- γιαούρτι 300 γρ
- αυγά 2 τμχ
- μοσχοκάρυδο 0.33 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Το Παστίτσιο είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό του φούρνου της Ελληνικής Κουζίνας που γίνεται από βρασμένα μακαρόνια και κοκκινιστό κιμά που καλύπτονται με μια στρώση Μπεσαμέλ.Η λέξη παστίτσιο (Ιταλικά pasticcio) είναι αντιδάνειο, δηλαδή προήλθε από την Ελληνική γλώσσα, πέρασε στις Ευρωπαϊκές και από εκεί μας ξανάρθε, λίγο αλλαγμένο! Προήλθε από το
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com