67
Υλικά
- μαγιά νωπή 100 γρ
- ζάχαρη 40 γρ
- φρέσκο βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- αυγά 3 τμχ
- κρόκοι 2 τμχ
- γάλα φρέσκο 350 γρ
- αλεύρι για τσουρέκια 1100 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- μαστίχα Χίου 3 κόκκοι
- μαχλέπι 2 κγ
- φρέσκο βούτυρο 50 γρ
Για την ενεργοποίηση της μαγιάς 100 γρ. μαγιά νωπή 40 γρ. ζάχαρη 80 γρ. χλιαρό νερό Για τη ζύμη 250 γρ. φρέσκο βούτυρο 300 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αβγά 2 κρόκους από μεγάλα αβγά 350 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες 1100 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι 1/2 κ.γ. αλάτι 3 δάκρυα μαστίχας παγωμένα 2 κοφτά κ.γ. μαχλέπι 50 γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο φιλέ αμύγδαλου διάλυμα αβγού
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr