133
Τα κόκκινα φασόλια απαραίτητα στο chili con carne, σε αρκετά πιάτα της ινδικής κουζίνας και στο Monday creole (πιάτο με φασόλια και ρύζι) της Ν. Ορλεάνης, δεν έχουν την πρωτοκαθεδρία στην αραβική κουζίνα. Ακολουθώντας ωστόσο τον τρόπο των ρεβιθιών, εντάσσονται άψογα στην πικάντικη διάθεση του πουρέ και συμμαχούν εξίσου καλά με την κρέμα σουσαμιού, το ταχίνι. Το καγέν που συντονίζει την πικάντικη γεύση, τους ταιριάζει θαυμάσια και τα απογειώνει το κύμινο και το χαρακτηριστικό άρωμα του φρέσκου κόλιανδρου. Προτιμήστε τον από τον μαϊντανό....
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com