by admin

PINCINELLE, ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // PINCINELLE CON ESUBERO DI PASTA MADRE

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Τα πιντσινέλε (pincinelle) είναι μια ιδιαίτερης μορφής πάστα, όπως ονομάζουν οι ιταλοί τα ζυμαρικά, αφού στην ζύμη τους χρησιμοποιείται μαγιά, στην παραδοσιακή συνταγή φυσικό προζύμι, αλλά εναλλακτικά και μαγιά μπύρας. Άλλο ιδιαίτερο τους χαρακτηριστικό είναι ότι αντίθετα με την κλασσική ζύμη για πάστα, δεν περιέχουν καθόλου αυγό. Αλεύρι χρησιμοποιούν συνήθως σκληρό (κίτρινο) αναμεμειγμένο σε ίση ποσότητα με μαλακό, άλλα σε πιο σύγχρονες παραλλαγές θα συναντήσετε και αλεύρι ζέας. Το προζύμι μπαίνει σε αναλογία 1:2 με το αλεύρι. Η διαδικασία της παρασκευής είναι γρήγορη, αφού δεν απαιτείται πολύωρο φούσκωμα ή ωρίμανση της ζύμης.

chitarra - foto tratta dal web
Το σχήμα των πιντσινέλε ποικίλλει, όπως συμβαίνει με πολλά είδη σπιτικών ζυμαρικών, αλλά συνήθως για να κόψουν την ζύμη χρησιμοποιούν την chitarra από την αραιή της πλευρά, οπότε βγαίνουν σαν σπαγκέτι με μήκος 5 έως 10 εκ. Το βράσιμο είναι και αυτό σύντομο και τα σερβίρουν φυσικά αμέσως με γαρνιτούρα της αρεσκείας του καθένα, που μπορεί να είναι από ελαφρά τσιγαρισμένο βούτυρο με κάποιο αρωματικό (σκόρδο, βασιλικό, φασκόμηλο) σάλτσα ντομάτας, ραγκού με ντομάτα, ραγκού λευκό, λαχανικά εποχής.

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Περισσότερες συνταγές: προζύμι

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com