45
Υλικά
- γιαούρτι 200 ml
- φαρίνα 230 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- σκόρδο σε σκόνη 1 πρέζα/ες
- ρίγανη 1 πρέζα/ες
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- μπέϊκον 6 φέτ
- ντομάτα 1 τμχ
- γκούντα 110 γρ
- πιπεριές κόκκινες 0.5 τμχ
- πιπεριές πράσινες 0.5 τμχ
- αυγά 4 τμχ
- πεκορίνο 3 κσ
- κεφαλοτύρι 3 κσ
Σήμερα, μαζί με τη λιχούδικη πίτσα σας προσκαλώ να διαβούμε μαζί τον "Δρόμο της πίτσας" ...έτσι για να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Κι επειδή είμαστε Έλληνες, με ό,τι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό, να ξεκινήσουμε κάπου από κει, την Αρχαία Ελλάδα όπου ετοιμάζονταν ένα λεπτό και στρογγυλό ψωμί-πίτα, ο πλακούντος που περιείχε γάλα, τυρί, αυγά, λάδι, λίπος, άνηθο, μάραθο, κύμινο, πιπέρι και άλλα αρωματικά και μπαχαρικά....
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com