78
Υλικά
- πράσα 800 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 8 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- άνηθος 2 κσ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- αυγά 4 τμχ
- σιμιγδάλι ψιλό 2 κσ
- φέτα 300 γρ
- κεφαλοτύρι 50 γρ
- βούτυρο 1 κσ
- μαγειρικό λίπος 1 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- μοσχοκάρυδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- γάλα 3 κσ
- αυγά 1 τμχ
- ξύδι 2 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
Η πρασόπιτα με φέτα, κεφαλοτύρι και καρότα, σε αφράτο φτιαχτό φύλλο, είναι με λίγα λόγια, αυτό που σκεφτόμαστε, όταν μιλάμε για χωριάτικη πίτα. Αν δεν την έχετε δοκιμάσει, τότε δεν ξέρετε τι πάει να πει απόλαυση! Ιδανική και για το γιορτινό σας τραπέζι.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com