by admin

Ψάρια μαρινάτα

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Άλλη συνηθισμένη σάλτσα με αρισμαρί είναι τούτη εδώ, που φτιάχνουμε για τα λεγόμενα «ψάρια μαρινάτα» . Κόκκινη σάλτσα αρωματισμένη με αρισμαρί και ξύδι με φρέσκιες ντομάτες το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και σπιτική ντομάτα το Χειμώνα! Η συνταγή είναι παλιά, παραδοσιακή αλλά όχι ασυνήθιστη. Αποτελούσε τρόπο συντήρησης (για λίγες μέρες) των τηγανητών ψαριών σε εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία. Επίσης αποτελούσε τρόπο φρεσκαρίσματος των ψαριών της προηγούμενης. Το τηγανητό ψάρι δεν είναι πια συνοδευτικό αλλά κύριο και χορταστικό πιάτο. Ταιριάζει σε ψάρια α’, β’ και γ’ κατηγορίας όπως οι φρίσσες και τα σαβρίδια . Συστήνεται ακόμη και για κατεψυγμένα ψάρια , (ολόκληρα ή σε φέτες) και τα μεταμορφώνει! ...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Κατηγορία: Ψάρια

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com