49
Υλικά
- αλεύρι 1 κιλ
- αλεύρι σιταριού 1 κιλ
- μαγιά ξερή 14 γρ
- αλάτι 15 γρ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
Κάθε που τα εμπνευσμένα μυρωδάτα ψωμάκια της Έτνας εμφανίζονται στο σπίτι και κυκλοφορούν για 2-3-4 μέρες (ναι, ακόμη και την 3η-4η μέρα είναι μια χαρά, καμία σχέση με το έτοιμο ψωμί), λειτουργούν σαν καταλύτης στις διατροφικές μας συνήθειες, τις οποίες και τουμπάρουν κανονικά: ξαφνικά επιβεβαιώνεται η παραγκωνισμένη αξία του τσιμπολογήματος, πρακτική που σνομπάρουμε κατά κανόνα, τα τυριά και τα σαλαμικά αποκτούν την τιμητική τους, οι μαρμελάδες σουλατσάρουν τα απογεύματα μπροστά στην ανοικτή πόρτα του ψυγείου δήθεν για το κατιτίς στο τσάι και όλο και κάποια ντιπ για έξτρα βουτιές έρχονται να συνοδέψουν τέτοιες επιδρομές, λες και η αντανάκλαση της γευστικής έμπνευσης ελευθερώνει μια καταπιεσμένη όρεξη.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com