82
Υλικά
- φακές 200 γρ
- φάβα 200 γρ
- φάβα 200 γρ
- κουρκουμάς 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- βασιλικός 1 κσ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
- ντομάτα 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 κσ
- πιπεριές κέρατο 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- τζίντζερ 1 κγ
- κύμινο 0.5 κγ
- καρδάμωμο 3 σπόροι/ος
- τσίλι 2 τμχ
- garam masala 1 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- βούτυρο 1 κσ
- κόλιαντρο -
Ινδικής κουζίνας μέρος 2ο σήμερα, με τη δεύτερη χορτοφαγική συνταγή κατευθείαν από το Πουντζάμπ, όπως είχαμε υποσχεθεί! Τα υλικά που θα χρειαστούμε, εκτός από τα μπαχαρικά, είναι ψιλές φακές, φάβα από αρακά και φάβα από κίτρινα μπιζέλια. Τα δύο αυτά είδη φάβας είναι λίγο δυσεύρετα, αλλά θα μπορέσετε να βρείτε τη φάβα αρακά σε ορισμένα μεγάλα supermarket και ενημερωμένα μπακάλικα. Τη φάβα από κίτρινα μπιζέλια μας...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com