174
Υλικά
- ρεβίθια 150 γρ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- τσακώνικες μελιτζάνες 3 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πιπεριές κέρατο 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- τζίντζερ 1 τμχ
- χουρμάδες 2 τμχ
- κύμινο 0.5 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μαραθόσπορος 0.5 κγ
- κόλιαντρο 0.5 κγ
- κάρυ 1 κσ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- καρδάμωμο 1 τμχ
- πελτές 1 κσ
- μπούκοβο 0.5 κγ
- μαϊντανός 1 χούφτ
- βασιλικός 2 κσ
Οι γευστικές μας προτιμήσεις όταν πρόκειται για όσπρια είναι σαφώς επηρεασμένες από την ινδική κουζίνα. Έτσι, το σημερινό μας πιάτο με ρεβίθια δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τα συνδυάσαμε με μελιτζάνες και τεχνική μαγειρέματος που παραπέμπει σαφώς σε αντίστοιχες ινδικές συνταγές. Μπόλικα μπαχαρικά και ένας καυτερός τόνος, κάνουν τη γεύση αυτής της συνταγής εξωτική και διαφορετική! Και εξαιρετικά νόστιμη
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com