294
Υλικά
- ρεβίθια 250 γρ
- πιπεριές Φλωρίνης 3 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- μαϊντανός 0.25 ματσ.
- ελαιόλαδο 3 κσ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 120 γρ
- χυμός λεμονιού 4 κσ
- κύμινο 2 κγ
- κάρυ 3 κγ
- κόλιανδρο 2 κγ
- πάπρικα γλυκιά 4 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Τα ρεβύθια είναι ένα τρόφιμο με χαμηλή ποσότητα λίπους και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι μια εξαιρετική τροφή που πρέπει να υπάρχει συχνά στο διαιτολόγιό μας. Στην Ελλάδα τα μαγειρεύουμε με πολύ συγκεκριμένους τρόπους. Συνήθως τα κάνουμε σούπα με ντομάτα ή λεμόνι ή πιο σπάνια τα τρώμε σε σαλάτα ή ρεβυθοκεφτέδες. Η εκδοχή που δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε είναι αρκετά διαφορετική, γεμάτη με αρώματα της Ανατολής. Προσθέτοντας μια σειρά από μπαχαρικά και πιπεριές Φλωρίνης, δημιουργήσαμε ένα πιάτο που θα σας κάνει να βάλετε τα ρεβύθια πιο συχνά στο τραπέζι σας! Συνοδεύστε τα οπωσδήποτε με στραγγιστό γιαούρτι που δένει υπέροχα με αυτό το πιάτο....
Διάβασε τη συνταγή στο www.littlecookingtips.com