94
Υλικά
- ρύζι μπασμάτι 500 γρ
- κολοκύθια 350 γρ
- πράσινες ελιές 10 τμχ
- ελιές 10 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- άνηθος 0.5 ματσ.
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια. Ψιλοκόβετε επίσης τα λουλούδια από τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτετε τα λουλούδια των κολοκυθιών, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 4′, μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά.Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και ρίχνετε τις ελιές και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αναμειγνύετε με το μείγμα των κολοκυθιών. Σερβίρετε αμέσως.
Διάβασε τη συνταγή στο www.icookgreek.com