102
Υλικά
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- ρύζι γλασέ 4 κσ
- ζάχαρη 1 φλ
- κορν φλάουρ 1 φακ
- αλάτι 1 τσιμπ
- μαστίχα Χίου 0.33 κγ
- κανέλα -
- σάλτσα φράουλας -
Ένα εύκολο και γευστικό σπιτικό γλυκάκι που τρώγεται ζεστό ή κρύο όλες τις ώρες και όλες τις εποχές. Είναι μια αγαπημένη πουτίγκα ρυζιού που συνηθίζεται σε πολλές χώρες γύρω από τη Μεσόγειο. Συνήθως αρωματίζεται με βανίλια, ροδόνερο, ξύσμα λεμονιού, και το κλασικό Πολίτικο με την αρωματικότατη Μαστίχα Χίου. Κάθε ένα από αυτά τα αρώματα το κάνει ξεχωριστό και νοστιμότατο.Το κλασικό του τελείωμα είναι με τριμμένη κανέλα. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και ξηρούς καρπούς, σάλτσα ή γλυκό κουταλιού από φρούτα με λαμπερό κόκκινο χρώμα!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com