55
Ta scones όπως έγραφα και σε άλλες αναρτήσεις παλιότερα, είναι ατομικά “ψωμάκια” που μπορούμε να τα φτιάξουμε σε πολύ λίγο χρόνο.
Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι για την διόγκωση τους χρησιμοποιούμε μπέικιν πάουντερ κι όχι μαγιά.
Στην Αγγλία χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό στο απογευματινό τσάι κυρίως στην περιοχή του Devon.
Θα τα συναντήσουμε και σε άλλες χώρες σε διάφορες παραλλαγές.
Μπορούμε να ενσωματώσουμε στη ζύμη φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Αυτή τη φορά δοκίμασα μια αρμυρή εκδοχή που διάβασα σε περιοδικό που παρακολουθώ on line πειράζοντας λίγο τα υλικά.
Διάβασε τη συνταγή στο asproylas.gr