72
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 180 γρ
- ελαιόλαδο 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 0.5 φλ
- βανίλια 0.5 κφτ κγ
- λικέρ μαστίχα 1 σφην
- αυγά 1 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- μαρμελάδα λεμόνι 1 κσ
- μαρμελάδα σύκο 2.5 φλ
- καρύδια 1.5 φλ
- φρυγανιά 1.5 φλ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κφτ κγ
Οι δρόμοι μας γυρίζουν πια στην "βάση" μας!
Πιάνω σιγά-σιγά και πάλι τις δράσεις στην κουζίνα και μπαίνω στην λογική να αξιοποιήσω τις πάμπολλες μαρμελάδες που έφτιαξα ή μου χαρίστηκαν, τούτο το καλοκαίρι.
Οι άντρες δεν τις πολύ τρώνε, αλλά εμένα μου αρέσει η όλη διαδικασία και τα αρώματα που ξεχύνονται στην κουζίνα όταν βράζουν τα φρούτα παρέα με κάποια μπαχαρικά.
Πιάνω σιγά-σιγά και πάλι τις δράσεις στην κουζίνα και μπαίνω στην λογική να αξιοποιήσω τις πάμπολλες μαρμελάδες που έφτιαξα ή μου χαρίστηκαν, τούτο το καλοκαίρι.
Οι άντρες δεν τις πολύ τρώνε, αλλά εμένα μου αρέσει η όλη διαδικασία και τα αρώματα που ξεχύνονται στην κουζίνα όταν βράζουν τα φρούτα παρέα με κάποια μπαχαρικά.
Να γλυκάνουμε λοιπόν την επάνοδο με μια γευστική τάρτα με μαρμελάδα σύκο και όχι μόνον :-)
Η συγκεκριμένη δε, έγινε και "σκεπαστή" για να θυμίζει λίγο τις αμερικάνικες πίτες φρούτων, που προσωπικά μου αρέσουν πολύ ως ιδέα.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com