203
Υλικά
- κολοκυθοανθοί 30 τμχ
- κολοκύθια 4 τμχ
- καρότο 0.5 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- δυόσμος 3 κσ
- άνηθος 3 κσ
- ελαιόλαδο 150 ml
- ρύζι 1 φλ
- ζωμός λαχανικών 2.5 φλ
- λεμόνι 2 τμχ
- φινόκιο 3 κσ
- μάραθος 2 κσ
Δυο πράγματα θέλω να επισημάνω για τη συγκεκριμένη συνταγή, όπου το πρώτο είναι θέμα γαστρονομικής κουλτούρας και έχει να κάνει με την εμμονή στη λιτότητα και το μονοσήμαντο των γεύσεων και το δεύτερο με τη φυσιολογία των κολοκυθανθών. Έχω δει αρκετές συνταγές με κολοκυθοκορφάδες που παρασύρονται σε ένα πληθωρισμό γευστικών συστατικών, προκειμένου να πετύχουν μια χωριάτικης κοπής, νοστιμιά. Ο κολοκυθοανθός έχει εξαιρετικά λεπτά αρώματα και γεύση.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr