62
Υλικά
- αλεύρι 60 γρ
- βούτυρο 60 γρ
- γάλα 400 ml
- μανιτάρια πορτσίνι 5 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- αλάτι 0.5 κγ
- άσπρο πιπέρι 0.5 κγ
- γραβιέρα 100 γρ
- αυγά 4 τμχ
Το σουφλέ είναι ένα πιάτο που οι περισσότερες μαγείρισσες φοβόμαστε να φτιάξουμε. Η λογική του είναι απλή και αν το κάνετε συνεχόμενα, μερικές φορές, θα του πάρετε τον αέρα. Για τους Γάλλους και τους Ελβετούς, το souffle au fromage είναι πιο εύκολο από την ομελέτα. Όλα είναι θέμα πρακτικής. Το μίγμα είναι μια κρέμα, συνήθως μπεσαμέλ για τα αλμυρά σουφλέ ή κρέμα κορν φλάουρ για τα γλυκά, η οποία ανακατεύεται ντελικάτα με μαρέγκα, για να φυλακίσει όσο περισσότερο αέρα μέσα στο βελούδο της. Ο αέρας που θερμαίνεται στο ψήσιμο, διαστέλλεται και κάνει το σουφλέ να φουσκώσει...
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr