61
Η σουμάδα είναι ένα λευκό αναψυκτικό ποτό, που προέρχεται από γαλάκτωμα αμυγδάλου, θιάσιου ή θίασου, ή κοινώς αμυγδαλόπομα και είναι συνδεδεμένο με χαρούμενες περιστάσεις, γάμους και αρραβωνιάσματα.
Στη Λευκάδα, όπου ονομάζεται σομάδα, φτιάχνεται με πικραμύγδαλα και έχει το μοναδικό τους άρωμα. Στην Kρήτη, στη Χίο και στη Λέσβο φτιάχνεται με γλυκά αμύγδαλα και σε μερικές περιπτώσεις την αρωματίζουν με ανθόνερο, ενώ όταν τη διαλύουν με νερό για να τη σερβίρουν, πασπαλίζουν την επιφάνεια με κανέλα.
Στη Λευκάδα, όπου ονομάζεται σομάδα, φτιάχνεται με πικραμύγδαλα και έχει το μοναδικό τους άρωμα. Στην Kρήτη, στη Χίο και στη Λέσβο φτιάχνεται με γλυκά αμύγδαλα και σε μερικές περιπτώσεις την αρωματίζουν με ανθόνερο, ενώ όταν τη διαλύουν με νερό για να τη σερβίρουν, πασπαλίζουν την επιφάνεια με κανέλα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.glykokyriakis.gr