79
Υλικά
- βούτυρο 300 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- αυγά 2 τμχ
- σπανάκι 500 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- δυόσμος 2 κσ
- άνηθος 2 κσ
- μοσχοκάρυδο 2 πρέζα/ες
- ελαιόλαδο 0.5 ποτ κρασ
- τραχανάς 1 χούφτ
- σιμιγδάλι χοντρό 1 χούφτ
- φέτα 250 γρ
Υλικά Για τη ζύμη - 300 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους - 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις - ½ κ.γ. αλάτι - 2 αυγά - 1 σφηνοπότηρο νερό Για τη γέμιση - 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο - 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα - 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος - 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος - 2 πρέζες μοσχοκάρυδο - ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο - 1 χούφτα τραχανά άβραστο ή σιμιγδάλι χονδρό - 250 γρ. φέτα χονδροκομμένη - Αλάτι - Πιπέρι - Τριμμένη παρμεζάνα/κεφαλογραβιέρα (προαιρετικά)
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovecook.gr