133
Υλικά
- προζύμι 200 γρ
- αλεύρι ολικής άλεσης 250 γρ
- σταφίδες μαύρες 50 γρ
- ξανθές σταφίδες 50 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- κανέλα 0.5 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- αλεύρι κίτρινο 350 γρ
- αλεύρι ολικής άλεσης 350 γρ
16 Οκτωβρίου σήμερα, παγκόσμια ημέρα ψωμιού. Το ξέρετε ότι δεν είμαι και πολύ φανατική με τις ημέρες εορτασμού, αλλά τη συγκεκριμένη μέρα την τιμώ δεόντως. Αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να γράψω το βιβλίο Ψωμιά και ζύμες 3-4 χρόνια πριν, οπότε δεν μπορώ παρά να τη θυμάμαι. Δεν μένω όμως μόνο στο να τη θυμάμαι, αλλά συνεχίζω να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω ψωμιά και ζύμες. Επίσης, πέρα από αυτό, αυτή η μέρα, μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που έχουμε "ψωμί" να φάμε...
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com