63
Υλικά
- αμύγδαλα 270 γρ
- πικραμύγδαλο 30 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- ασπράδι 70 γρ
Η λέξη είναι ιταλική, σημαίνει "πικρούτσικα" και αναφέρεται σε ένα παραδοσιακό μπισκότο, τελείως διαφορετικό από τα γνωστά γκοφρετίνια, του οποίου το βασικό συστατικό είναι τα αμύγδαλα. Αν η ονομασία αμαρέτο σας θυμίζει λικέρ, έχετε δίκιο, καθώς τα μπισκότα αυτά αρωματίζονται με πικραμύγδαλα, όπως και το λικέρ. Καιρός όμως είναι να γνωρίσουμε και τ α εξ΄ ίσου νόστιμα μαλακά αμαρέτι.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com