123
Υλικά
- βούτυρο 30 γρ
- αμύγδαλα 70 γρ
- ζάχαρη 70 γρ
- αυγά 2 τμχ
- δαμάσκηνα 6 τμχ
- βανίλιες 6 τμχ
- μαρμελάδα δαμάσκηνο 120 γρ
- μαύρη σοκολάτα 40 γρ
- κακάο 1 κγ
- φιλέ αμυγδάλου 40 γρ
- αλεύρι 160 γρ
- αλάτι 1 τσιμπ
- βούτυρο 80 γρ
- ζάχαρη άχνη 40 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
Βανίλιες ή Δαμάσκηνα έχουν σάρκα γλυκιά και ζουμερή και περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως όλα, εξάλλου, τα σκούρα, μωβ-μπλε φρούτα και λαχανικά. Καταναλώνονται ωμά, σε μαρμελάδες, ή αποξηραμένα σαν σνακ.Εδώ μπήκαν σε τάρτα μέσα σε νόστιμη τριφτή ζυμαρένια βάση, με μαρμελάδα σοκολάτας και μια κρέμα με έντονη την παρουσία του αμύγδαλου.Δοκιμάστε την!εργασία: 25′χρόνος: 2h:00′...
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es