63
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 275 γρ
- αμύγδαλα 25 γρ
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
- λοβός βανίλιας 0.5 τμχ
- αλάτι 0.25 κγ
- βούτυρο 175 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 1 κσ
- κρόκοι 1 τμχ
- ζάχαρη 50 γρ
- κορν φλάουρ 10 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 γρ
- φράουλες 280 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 40 ml
- χυμός λεμονιού 40 ml
- κρέμα γάλακτος 150 ml
- φράουλες 500 γρ
Η ζύμη για τις μικρές αυτές τάρτες είναι pâte sucrée (ζύμη για γλυκιές τάρτες) με προσθήκη τριμμένης αμυγδαλόψιχας η οποία την κάνει πιο ενδιαφέρουσα γευστικά αλλά και ως προς την υφή της. Είναι εύθρυπτη, βουτυρένια, τραγανή και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα ενώ τα σποράκια βανίλιας στη ζύμη χαρίζουν το ασύγκριτο άρωμα και τη μοναδική γεύση τους που την αντιλαμβάνεσαι σε κάθε μπουκιά. Η γέμιση είναι μια crème légère, που είναι κρέμα ζαχαροπλαστικής στην οποία προστίθεται χτυπημένη σατνιγύ...
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com