69
Γάστριν, αρχαία ελληνική λέξη που προέρχεται από τη λέξη γαστέρα(=στομάχι). Ήταν αρχαίο ελληνικό γλυκό τύπου συροπιαστού με κύρια συστατικά το πετιμέζι και τους ξηρούς καρπούς δηλαδή απλά υλικά παρμένα από τη φύση. Εξάλλου η λιτότητα χαρακτήριζε τις διατροφικές τους συνήθειες.
Ορμώμενες λοιπόν απ' αυτό, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το μπλογκ με σκοπό να σας παρουσιάσουμε μία πρόταση "κουζινική", η οποία θα έχει ως βάση το μεσογειακό τρόπο διατροφής σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος. Η καθολική χρήση ελαιόλαδου είναι η προτεραιότητά μας και η σωστή του χρήση... υποχρέωσή μας. Μαγειρεύουμε από χόμπι... όμως με άποψη.
Γάστριν, αρχαία ελληνική λέξη που προέρχεται από τη λέξη γαστέρα(=στομάχι). Ήταν αρχαίο ελληνικό γλυκό τύπου συροπιαστού με κύρια συστατικά το πετιμέζι και τους ξηρούς καρπούς δηλαδή απλά υλικά παρμένα από τη φύση. Εξάλλου η λιτότητα χαρακτήριζε τις διατροφικές τους συνήθειες.
Ορμώμενες λοιπόν απ' αυτό, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το μπλογκ με σκοπό να σας παρουσιάσουμε μία πρόταση "κουζινική", η οποία θα έχει ως βάση το μεσογειακό τρόπο διατροφής σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος. Η καθολική χρήση ελαιόλαδου είναι η προτεραιότητά μας και η σωστή του χρήση... υποχρέωσή μας. Μαγειρεύουμε από χόμπι... όμως με άποψη.
Διάβασε τη συνταγή στο thegastrin.blogspot.gr