69
To flammkuchen ή Tarte Flambee είναι όπως προανάφερα κάτι σαν πίτσα αλλά με λιγότερη γέμιση. Λένε ότι προωτοφτιάχτηκε στην Αλσατία και ότι ήταν το πρωτο δοκιμαστικό ψωμί που ψήναν οι νοικοκυρές για να δοκιμάσουν τα κάρβουνα εξού και η ονομασία Flambee ή flamm (flamme) που είναι η φλόγα. Αυτή η ιστορία μου άρεσε πολύ γιατί ακριβώς κατα τον ίδιο τρόπο δοκιμαζε και η μαμά μου την φωτιά πριν να βάλει το ψωμί μας στην γάστρα. Επλαθε μικρά πιτάκια τα οποία και πετούσε στα κάρβουνα για να τα φάμε στη συνέχεια με ψημμένο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί ή με λάδι και ρίγανη!
Διάβασε τη συνταγή στο royal-coconut.blogspot.com