63
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες 2 κιλ
- κεφαλοτύρι 0.5 φλ
- φρυγανιά 0.25 φλ
- κιμάς μοσχαρίσιος 750 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κόκκινο κρασί 0.25 κούπα/ες
- μαυροδάφνη 0.25 κούπα/ες
- σκόρδο 1 σκελ
- ντομάτα 500 γρ
- ελαιόλαδο 0.25 φλ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- βούτυρο 100 γρ
- αλεύρι 150 γρ
- γάλα φρέσκο 1.5 λτ
- αυγά 2 τμχ
- ζάχαρη 1 κγ
- πιπέρι -
- μοσχοκάρυδο -
- αλάτι -
Τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε ένα πιάτο μουσακά! Τα περισσότερα ελληνικά σπίτια μαγειρεύουν μουσακά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για αυτό δεν έχει νόημα να σας ξαναπώ μια κλασική συνταγή μουσακά θα σας πω όμως μερικά κολπάκια για ένα πιο ελαφρύ αλλά εξίσου νόστιμο μουσακά! Ας αρχίσουμε λοιπόν!
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr