157
Υλικά
- σιμιγδάλι ψιλό 0.5 φλ
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- αυγά 4 τμχ
- ρυζάλευρο 2 κσ
- ζάχαρη 1 φλ
- βανίλια 1 τμχ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- λεμόνι 2 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 230 γρ
- ζάχαρη 650 γρ
- κανέλα 1 τμχ
…Ακολουθώντας την ονομασία του, φτιάχνω το γαλακτομπούρεκο σε μικρά ατομικά μπουρεκάκια τα οποία στριμώχνω σε ένα ταψί. Τα προτιμώ από τα τρίγωνα κομμάτια του ταψιού από τα οποία ξεχειλίζει ξέφρενα η κρέμα. Όσο για την κρέμα? Την φτιάχνω παχιά, όχι πολύ γλυκιά με έντονο άρωμα λεμονιού και αφράτη υφή. Όλα αυτά συμπληρώνονται άψογα, με ένα παχύρρευστο και αρωματικό σιρόπι ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com