154
Υλικά
- αυγά 3 τμχ
- στραγγιστό γιαούρτι 320 γρ
- μαγειρική σόδα 0.5 κφτ κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- βανίλια 0.33 κφτ κγ
- εσάνς βανίλιας 0.33 κφτ κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- ελαιόλαδο 1.5 ποτ
Σβίγγοι (Λουκουμάδες) Κοζάνης (γιατί είναι κάπως μεγαλύτεροι σε μέγεθος από τους συνηθισμένους λουκουμάδες) κι' ας μην γίνονται με βούτυρο και νερό, όπως γίνονται συνήθως οι σβίγγοι, αλλά με γιαούρτι.
Εγώ απλώς, πρόσθεσα αρώματα και λίγο μπέικιν πάουντερ για να γίνουν πιο αφράτοι και με απλά υλικά που υπάρχουν σίγουρα, ανά πάσα στιγμή, σε μια οικιακή κουζίνα, είχαμε ένα όμορφο απογευματινό (και χορταστικό) γλυκάκι.
Εγώ απλώς, πρόσθεσα αρώματα και λίγο μπέικιν πάουντερ για να γίνουν πιο αφράτοι και με απλά υλικά που υπάρχουν σίγουρα, ανά πάσα στιγμή, σε μια οικιακή κουζίνα, είχαμε ένα όμορφο απογευματινό (και χορταστικό) γλυκάκι.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com