232
Υλικά
- ασπράδι 90 γρ
- κρόκοι 60 γρ
- κακάο 28 γρ
- ζάχαρη 95 γρ
- ρούμι 3 κσ
- γάλα φρέσκο 400 γρ
- ζάχαρη 75 γρ
- κρόκοι 225 γρ
- κρεμ ανγκλέζ 250 γρ
- κρεμ ανγκλέζ 250 γρ
- ζελατίνη 5 γρ
- κουβερτούρα 125 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- κρεμ ανγκλέζ 250 γρ
- κρεμ ανγκλέζ 250 γρ
- ζελατίνη 5 γρ
- σοκολάτα γάλακτος 125 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- κρεμ ανγκλέζ 250 γρ
- ζελατίνη 5 γρ
- λευκή σοκολάτα 125 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- σοκολάτα γάλακτος 125 γρ
- λευκή σοκολάτα 50 γρ
- βούτυρο κακάο 25 γρ
- γλυκόζη 25 γρ
- ζελατίνη 3 γρ
- γάλα σε σκόνη 5 γρ
- κουβερτούρα 60 γρ
- βούτυρο 60 γρ
- ζάχαρη 75 γρ
- πηκτίνη 1 γρ
- γάλα φρέσκο 30 γρ
- κακάο 75 γρ
- γλυκόζη 20 γρ
Μια τούρτα φίνα, ονομαστή, φτιαγμένη με την συνταγή του μεγάλου σέφ και δασκάλου Luca Montersino, από το βιβλίο του Peccati al cioccolato. Αποτελέιται από τρία στρώματα πλούσιας μπαβαρουάζ, φτιαγμένα με τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας : bitter, γάλακτος και λευκή, δομημένα επάνω σε ένα μπισκότο κακάο χωρίς αλεύρι και γλασσαρισμένα με υπέροχο μαστιχωτό γλάσσο σοκολάτας γάλακτος.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com