59
Υλικά
- ζελατίνη 7 γρ
- αχλάδι 250 γρ
- απόσταγμα αχλαδιού 15 γρ
- ζάχαρη 30 γρ
- αυγά 1 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γρ
- κακάο 5 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- απόσταγμα αχλαδιού 20 γρ
- σοκολάτα 220 γρ
- γάλα φρέσκο 160 γρ
- κρέμα γάλακτος 230 γρ
- σοκολάτα 200 γρ
- γάλα 180 γρ
- αχλάδι 60 γρ
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή που έκρινε το νικητή για τον 1ο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής «Γίνε Ζαχαροπλάστης».Συμβουλές Η πούλπα αχλαδιού πωλείται έτοιµη σε κατεψυγμένη µορφή σε κάποια καταστήµατα όπως το «Sweet Alchemy», αλλά µπορούμε να πολτοποιήσουμε και φρέσκα αχλάδια ή κονσέρβας) Το ζελέ μπορούμε να το ετοιμάσουμε ακόμα και 2 ημέρες νωρίτερα. Προσέχουμε να μη χρησιμοποιήσουμε παραπάνω ποτό στο ζελέ από αυτό που ορίζει η συνταγή, γιατί το αλκοόλ εμποδίζει το πάγωμα. Αν η στρώση του ζελέ δεν είναι σταθερή, δεν θα μπορέσει να στηρίξει τη μους και η τούρτα θα "κάτσει". Αν δεν έχουμε τσέρκι: βάζ
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr